DESIGNUL MĂȘTILOR DE PROTECȚIE PENTRU UN VIITOR SUPRAREALIST ÎN CARE PURTAREA MĂȘTILOR ESTE NOUA NORMĂ A UMANITĂȚII

de dorinstratan
0 comentarii 892 vizualizări

Anul 2020 a început cu o schimbare a priorităților noastre. Întrebarea care apare aici este oare umanitatea va învăța din greșelile sale? Istoria arată că o facem foarte rar și un viitor distopic în care purtarea unei măști va fi parte din viața noastră de zi cu zi s-ar putea întâmpla, mai devreme decât mai târziu. Deci ce funcții ar putea executa o mască în afară de cea de a ne proteja de viruși? Mai jos vă prezint câteva concepte inovative, care vor constitui bazele unor modele excepționale în viitor.

Michael Soleo a creat o versiune stilizată a măștii originale pentru Ashley Lawrence, care le permite celor care au deficiențe de auz să citească pe buze! Toată lumea este la fel de afectată de criză și ceea ce este acum noul normal pentru noi, ar putea fi grav supărător pentru cei cu deficiențe. Designul inovativ este acum mai important ca niciodată. Măștile au devenit o pictogramă globală pentru COVID-19 și este minunat că cineva s-a oprit să gândească „Bine, dar cum vor comunica oamenii care se bazează pe citirea buzelor pentru următoarele 6 luni?” – sunt lucruri mărunte, designuri simple, dar care pot avea un impact profund.

Inspirată de liderii indistriei audio AIAIAI, această mască modulară de David Olivares poate fi deschisă și detașată cu ușurință pentru alegerea personalizării. „Modularitatea este esențială pentru a oferi produse de cea mai bună calitate, reducând numărul de piese de unică folosință și oferind o experiență excelentă utilizatorului. În acest caz, puteți schimba husa pentru a se potrivi cu ținuta, benzile pentru a se lipi mai bine pe cap sau un filtru diferit pentru a se potrivi cerințelor dvs. de rutină. ” spune David. Și văzând cum măștile au devenit o parte a vieții de zi cu zi pe tot globul, suntem de acord că personalizarea este cheia pentru îmbunătățirea durabilității produsului, de obicei de unică folosință.

Inspirat de măștile AIRPOP, designerul Oliver Perretta a creat o mască multifuncțională. Utilitatea fiind punctul cheie a oricărui design, masca nu numai că filtrează aerul, ci și monitorizează calitatea aerului! Monitorul de calitate transmite cu exactitate datele către smartphone-ul dvs., ajutându-vă să fiți protejați și să vă simțiți în siguranță.

Vorbind despre modele multifuncționale, ne uimește plăcut acest design de Zack Massos și Eitan Adika, care îmbină o mască de față reutilizabilă cu căști! Te întrebi cum? Răspunsul este tehnologia de conducere osoasă! Acum poate suna distopic, dar într-un viitor în care purtarea măștilor este normă, acest hibrid cu căști și mască de protecție, te-ar putea ajuta să faci naveta și să rămâi conectat la lumea digitală în timp ce rămâi în siguranță!

O altă bijuterie de Oliver Perretta, este această mască  inspirată de AIRPOP. Știm că germenii se acumulează pe partea exterioară a măștii, creând o situație potențial periculoasă în momentul în care este îndepărtată masca. Pe baza „măștilor respiratorii de sterilizare electrică G Volt”, această interpretare utilizează un material pe bază de grafen combinat cu un material textil electronic. Activat de un curent electric, sterilizează suprafața măștii prevenind contaminarea și respingând virușii și bacteriile. Conceptul funcționează utilizând o sursă de alimentare reîncărcabilă care se conectează la e-textile pentru a activa sterilizarea grafenului. Un alt filtru cu plasă a fost încorporat pentru o protecție suplimentară.

Ugo Fontana și Matt K au dus masca de față simplă la o fază demnă de spațiu cu această mască de protecție. Conceput inițial pentru sudare, această versiune permite utilizatorului să respire cu ușurință într-un spațiu relativ închis, cu o gamă extinsă de funcții care să ajute utilizatorul să rămână în confort.

Roshan Hakkim își propune să rezolve o consecință urâtă a pandemiei COVID-19 – elementele nereutilizabile care sunt folosite pe larg în domeniul medical. Soluția lui? Folosind sticle PET reciclate pentru a crea scuturi de plastic refolosibile! Atingând 2 ținte simultan, această mască durabilă inspirată de Nike poate să stabilească liniile directoare pentru pandemiile viitoare.

Din echipa RenderWeekly vine o altă mască cu capacitatea de a fi personalizată.

V-ați gândit la modul în care această normalizare a utilizării măștilor va afecta copiii? Venind din deplina libertate și bucurie în care sunt obișnuiți să se afle, această lume nouă, cu măști și instrucțiuni pentru a nu atinge nimic, este o schimbare înfricoșătoare. Oliver Perretta vrea să facă acest proces mai confortabil pentru copii, creând această mască prietenoasă, care îi permite copiilor să se îmbrace ca animalele lor preferate și să se distreze în timp ce sunt în siguranță!

Poartă-ți culorile pe fața ta, sau cel puțin culorile brandului tău preferat, așa cum este reprezentată în această mască de față New-Balance, creată de IJ! Acum ne putem imagina lumea influencer-ilor de pe Instagram dornici de a le obține în cazul în care vor fi lansate de un brand cu renume. Ar fi cu siguranță o strategie de marketing reușită, mai ales dacă fondurile din vânzările acestor articole ar fi donate fundațiilor de caritate și spitalelor care luptă împotriva aceastei pandemii!

 

 

 

 

Related Posts

Adaugă un comentariu