Cel mai bun iPad – Recomandari pentru 2019

de dorinstratan
0 comentarii 288 vizualizări

Indiferent dacă ai deja unul acasă și vrei să îl înlocuiești cu un model mai performant sau dacă ești la primul dispozitiv de acest fel, știi cu siguranță că achiziția unui iPad presupune o examinare atentă a specificațiilor, mai ales având în vedere investiția destul de semnificativă. Modelul iPad 9.7” cu ecran de 9.7inch și capacitate de stocare de 128Gb face parte din categoria midi care îmbină calitățile unui display performant, cu o portabilitate ridicată determinată de dimensiunile reduse. Poți analiza ca alternativă și versiunea Apple iPad Pro cu procesor A10x Fusion și diagonala de 10.5inch, suficient de mare pentru redarea unei tastaturi touch în format standard.

Cum alegi un iPad bun

Lansat în anul 2010 de către Apple, iPad-ul este un dispozitiv mobil de tip tabletă care folosește același sistem de operare ca iPhone, Apple fiind preferat de cei care au nevoie portabilitate, pentru browsing, emailing, rularea de aplicații disponibile în Apple Store. Variantele disponibile variază ca dimensiune a display-ului, capacitate a memoriei, viteza de procesare, durata de viața a bateriei și alte caracteristici precum greutate, culoare, performanțele camerei foto etc.

În ghidul de mai jos vei găsi detalii despre cei mai importanți parametri care influențează prețul și utilitatea iPad-urilor și care te vor ajuta să identifici profilul modelului potrivit pentru necesitățile tale.

 

Dimensiune și greutate: În oferta Apple vei gasi iPad-uri la prețuri bune cu diagonala de 7.9 inch – varianta mini, opțiuni medii de 9.7 și respectiv 10.5 inch și versiuni mari de 12.9 inch. Pentru a alege corect îți recomand să iei în considerare două criterii de bază: portabilitatea și modul de utilizare.

Dacă ai nevoie de un iPad pe care să îl folosești pentru browsing, jocuri simple, fotografie, citit cărți electronice și pe care să îl porți peste tot cu tine, îti recomand formatele mini, care cântăresc 299g și sunt ușor de introdus și transportat în geantă sau borsetă.

Pentru cei care preferă să folosească acest tip de dispozitiv în timpul liber, pentru vizionarea de filme și accesarea de jocuri sau pentru scrierea de emailuri și redactarea de notițe sau rapoarte, mai plăcut va fi un design de dimensiuni mari, de 10.5 sau 12.9 inch care permite redarea unei tastaturi touch confortabil de folosit. Sunt însă mai grele (469g și respectiv 677g) și mai dificil de transportat.

Ecranul: Printre caracteristicile tehnice pe care e bine să le mai iei în considerare în evaluarea modelelor se numără următoarele tehnologii:

Retina Display  – cu nivel optim al densității pixelilor pe inch sau centimetru de ecran, pentru care ochiul uman nu poate sesiza pixelii individuali de la distanța de 30 – 40cm;

True Tone Display – luminozitatea (cantitatea de alb) a culorile redate se adaptează în funcție de lumina ambientală asemănător culorile redate pe o coala de hartie, și IPS – permite vizionarea corectă a imaginii redate pe ecran, din mai multe unghiuri (de folos dacă urmărești un clip sau un film împreună cu mai mulți prieteni).

Capacitatea de stocare: Vei avea de ales între variante constructive cu memorie începând de la 16GB și până la cel mai bun iPad din punct de vedere al spațiului de stocare, care oferă o capacitate de 512GB.

Decizia se simplifică dacă analizezi atent tipurile de materiale pe care vei avea nevoie să le stochezi. Emailurile, documentele de tip text și aplicațiile standard nu necesită foarte mult spațiu.

Dacă însă ești pasionat de fotografie și folosești tableta pentru a face poze, îți place să asculți muzică și preferi să ai propriul playlist salvat direct pe dispozitiv sau ești pasionat de jocuri sau filme, atunci îți recomand să optezi pentru un model cu minim 256Gb și chiar 512Gb daca bugetul îți permite.

Procesorul: Modelele noi includ procesoare A8, A9 și A10xFusion, perfomantele fiind mai bune cu fiecare nouă generație. Astfel, versiunea A9 este de 1.6 ori mai rapidă decât A8 în ceea ce privește procesele standard rulate și de 1.8 ori mai eficient în procesarea grafică.

A10xFusion este varianta cea mai eficientă, cu viteza de 2.5 ori mai mare decât A8 pentru programe standard și de 4,3 ori mai mare pentru elementele grafice. Orientativ, variantele tehnice cu ecran mai mare au de obicei procesor mai bun pentru a susține utilizările care implică materiale multimedia (filme, poze, etc.).

Camera foto și video: Pentru că multe persoane aleg acest dispozitiv pentru a putea face poze și a filma, este util să știi că poți alege între variante cu camera principală de 5 până la 12Mpx, cu sau fără stabilizator de imagine (care influențează claritatea fotografiilor), cu opțiune de detectare chip sau chip și corp (care te ajută să încadrezi și să focusezi mai bine cadrele cu persoane) și camera secundară de 1.2 pana la 7Mpx.

Ai de asemenea posibilitatea de a opta între variante cu înregistrare video la rezoluție de 1080pixeli, potrivită pentru filmulețe ocazionale sau 4kHD, de calitate mai bună, pentru clipuri pe care le poți transfera pe Youtube sau trimite prietenilor.

Conectivitate: Din acest punct de vedere poți opta pentru dispozitive cu conexiune Wi-fi și respectiv Wi-Fi și celular.

Dacă preconizezi că vei utiliza tableta iPad în principal acasă, la birou sau în general în spații unde ai la dispozitie rețele wireless la care să te conectezi, atunci un model wi-fi va fi suficient.

Numeroase păreri despre cele mai bune iPad-uri recomandă opțiunile wi-fi și celular pentru cei care călatoresc mult și au nevoie să se poată conecta la rețelele de telefonie pentru accesarea Internetului. Acestea din urmă sunt bineînțeles ceva mai costisitoare, dar foarte eficiente pentru agenții de vânzări, travel bloggeri și alte categorii care se află frecvent în zone fără wi-fi.

Dacă crezi că ești pregătit să analizezi ofertele disponibile și te întrebi unde poți găsi o variantă de iPad-uri la un preț bun și în configurații tehnice cât mai variate, îți recomand să vizitezi pentru început magazinele online care includ prezentări detaliate ale produselor, cu toate informațiile de care ai nevoie.

 

Adaugă un comentariu